Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
29 aug 2024

Rollator Kiezen

U bent aan het kijken op een rollator te gaan aanschaffen, maar hoe moet je de juiste rollator kiezen ? Er zijn namelijk veel soorten en maten en op het plaatje lijken ze al snel mooi en handzaam. Maar de verschillen tussen de rollators zijn groot en kunt u op een plaatje niet goed zien. Over het algemeen is het dan verstandig om naar een gespecialiseerde winkel te gaan en u hier te laten adviseren en u de mogelijkheid heeft verschillende modellen te testen , zowel binnen als buiten. Wilt u toch graag online een rollator bestellen let dan op de volgende punten :

  • Merk : Kies altijd voor een gerenommeerd merk zoals Topro , Rehasense, Byacre. Deze hebben gekeurde frames die zeer stabiel en stevig zijn en veel trillingen absorberen. Ook geven deze vaak 5 jaar garantie op het frame. Kijk uit voor goedkope Chinese import, goedkoop is vaak duurkoop en na een jaar kunt u de rollator weer vervangen.
  • Soft banden : Heeft u pijnklachten als u over hobbels of oneffenheden rijd of loopt u graag met het hoogste comfort ? Kies dan voor special dempingsbanden die niet lek kunnen. Deze zijn vaak iets breder en lopen prettiger.
  • Grote Wielen : Loopt u vaak over hobbelige of een oneffen ondergrond of in bosrijk gebied ? Hoe grote het voorwiel hoe makkelijker u hier overheen gaat met de minste weerstand.
  • Gewicht : Wilt u de rollator nog zelf in de auto vervoeren ? Kijk dan goed dat u het gewicht nog kunt tillen. De gemiddelde lichtgewicht rollator zit tussen de 6,5 en 8,5 kg. Gaat u voor een carbon rollator dan is deze er al met een gewicht van 4,8 kg. Denk er ook aan dat u het gewicht van een rollator vaker voorkomt dan u denkt, denk aan een stoeprand, hoge drempels het draaien en lopen met de rollator.
  • Manier van inklappen : Kijk goed na de manier van inklappen om de rollator te vervoeren, meestal gaat dit makkelijk met een trekkoord op de zitting en klappen de wielen  van links naar rechts samen. Wel u een extra compacte opvouwbare rollator die zelfs in de kleinste auto’s past ? Kijk dan naar een rollator die dubbel opvouwbaar is .
  • Hoogte : Elke rollator heeft in hoogte instelbare handvatten maar per model zijn er vaak 2 maten voor kleinere mensen en grotere mensen zodat deze naar uw lengte kan worden ingesteld. De lagere modellen hebben ook een lagere zithoogte dat wel een vaste maat is per model.
  • Boodschappentas : Elke rollator heeft wel een mandje of tasje aan de rollator zitten , per model verschilt hierin de groote en het maximale draaggewicht van de tas. Wilt u een rollator met een extra grote tas ? Kies dan voor een boodschappen model die standaard een grote tas heeft die veel gewicht kan hebben.
  • Draaggewicht : Kijk goed naar het maximale gebruikersgewicht van de rollator de meeste modellen kunnen standaard 100 kg hebben. De betere merken kunnen vaak al makkelijk 130 / 150 kg hebben. Hier ziet u ook meteen aan hoe stevig het frame is en hoe deze met schokken van de ondergrond om gaat . Vaak is het zo hoe hoger het draaggewicht hoe steviger en stabieler de rollator
  • XXL Rollator : Wilt u graag een extra brede rollator met een brede zitting ? Dan zijn er ook XXL rollators die vaak tot 200 of 250 kg draaggewicht hebben en extra breed zijn. Deze zijn er ook in gewone lichtgewicht uitvoeren die compact te vervoeren zijn, zonder dat deze extreem zwaar worden.

Graag een overzicht zien van al onze rollators met specificaties en prijzen ? —->> Rollator Kiezen

Foto Impressie Rollator

Showroom In Neede

Wilt u graag in onze showroom komen om verschillende rollators uit te proberen ? Dan kan dit tijdens openingstijden van Dinsdag t/m Zaterdag. Wij hebben al onze rollators altijd op voorraad in onze showroom en om online te versturen.

Totale ZorgwinkelRusschemorsweg 387161 RT Neede05545-296368info@totalezorgwinkel.nl
Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken