Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf ā‚¬ 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
27 aug 2024

De Voordelen Van Een Opvouwbare Elektrische Rolstoel

Iedereen kent wel een opvouwbare scootmobiel maar wat zijn nu de voordelen van een opvouwbare elektrische rolstoel ? In dit artikel zullen we iets verder in de elektrische rolstoelen duiken en u hier meer informatie over geven. Wij merken in onze showroom dat er op een rolstoel meet stigma zit dan een scootmobiel. Dit komt merendeel door het uiterlijk , en dat terwijl de elektrische rolstoel tegenwoordig steeds moderner worden uitgevoerd en in de verste verte niet meer lijken op de rolstoel van vroeger.

Het Gewicht Van Een Opvouwbare Elektrische Rolstoel

Het grootste voordeel van een opvouwbare elektrische rolstoel is het gewicht wat u moet tillen. Deze is veel lichter dan een opvouwbare scootmobiel en kan er dus voor zorgen dat u deze zelf nog kunt tillen zonder hulp van anderen . Dit geeft een stuk meer vrijheid en zorgt voor een veel grotere zelfstandigheid. De lichtste is de Splitrider Ultralight die nog maar een tilgewicht heeft van 8,6 kg door dat deze te splitsen is in twee compacte delen die in de kleinste auto nog passen. De Quickie Carbon Q50R is in het geheel opvouwbaar en is binnen 2 seconden op te vouwen in het geheel met een gewicht van slechts 14 kg. Ook deze is zeer compact om te vervoeren.

Opvouwbare Elektrische Rolstoel Klein om te vervoeren

Een opvouwbare. elektrische rolstoel is vaak zeer compact en plat om te vervoeren . Dit maakt dat deze makkelijk vast te pakken en op te tillen is maar ook dat deze weinig ruimte in beslag neemt en in de kleinste auto’s nog past zonder vaak de achterbank te gebruiken. Het is natuurlijk goed om dit bij onze showroom uit te proberen zodat we en het gewicht en de ruimte in uw auto kunnen testen zodat u zeker weet dat dit hulpmiddel voor u werkt en makkelijk in uw auto past. Kiest u voor een iets zwaarder model dan hebben wij optioneel ook nog een tillift voor rolstoelen die ook heel plat en licht is om te vervoeren. Nadeel is dat u weer een extra item in de auto moet meenemen .

Opvouwbare Elektrische Rolstoel Is Compacter met een kleinere draaicirkel

Een opvouwbare elektrische rolstoel heeft veel kleinere afmetingen dan een opvouwbare scootmobiel en kan om zijn eigen as draaien. Als u dus ergens binnen bent kunt u om uw eigen as draaien dus een hele korte draai maken. Een scootmobiel heeft veel meer lengte en dus meer ruimte nodig om ergens te draaien. Ook de breedte van de rolstoel is vaak maar maximaal 63 cm zodat deze door elke deur kan en er geen brede armleuning of stuur in de weg zit.

Zithouding en ondersteuning Van Een Opvouwbare Elektrische Rolstoel

We zeggen vaak dat je in een opvouwbare elektrische rolstoel zit en op een scootmobiel zit . Dit komt door de houding en soort stoel waar je in of op zit . Een elektrische rolstoel zit je meer in net zoals een gewone stoel met armleuningen en heb je je voeten ondersteund met een voetplaat of beensteunen. Bij een scootmobiel zit je vaak op en heeft de stoel vaak een korte rugleuning en is deze niet altijd voorzien van armleuningen. Een elektrische rolstoel geeft dus meer ondersteuning aan je gehele lichaam en is dus prettiger om de hele dag in door te brengen. Bovendien is het eenvoudiger om het zitkussen aan te passen naar bijvoorbeeld een AD kussen zonder dat dit wat doet aan de zitverhouding van de rolstoel .

Unieke opvouwbare lichtgewicht power rolstoel

Besturing Van Een Opvouwbare Elektrische Rolstoel

Een scootmobiel bestuurd u altijd met een stuurtje en gashendels waar u vaak twee handen voor nodig heeft. Een opvouwbare elektrische rolstoel bestuur je met een joystick die links of rechts te plaatsen is en heb je altijd maar 1 hand voor nodig wat zeer licht te bedienen is . Grote voordeel is dat je de joystick ten aller tijden kunt verplaatsen als het met rechts of links niet meer gaat en dat de rolstoel gewoon kunt blijven gebruiken. Ook als de besturing helemaal niet meer zou lukken kan er op sommige modellen een elektrische achterloopset worden gemonteerd zodat een begeleider de besturing volledig elektrisch kan doen. Dit hoeft niet meteen bij aanschaf maar kan er ook altijd later op gemonteerd worden. Zou kunt u gebruik blijven maken van de rolstoel zonder dat u iets nieuws hoeft aan te schaffen.

Een Opvouwbare Elektrische Rolstoel Is Geschikt Voor Binnen En Buiten

Een opvouwbare elektrische rolstoel is voor binnen en buiten te gebruiken. Wilt u graag een wandeling op een verhard zandpad in het bos maken of in een heuvel achtig gebied ? Dan is een opvouwbare elektrische. rolstoel hiervoor een uitkomst en geeft deze door zijn stabiele basis met 4 wielen veel stabiliteit en veiligheid . Er zitten altijd twee sterke motoren op die elk achterwiel per stuk aandrijven . Deze hebben dus veel trekkracht en grip . De meeste ondergronden zijn dus geen probleem en zorgen dat u op veel plekken kunt komen.

Gebruikersgewicht Opvouwbare Elektrische Rolstoel

Het is natuurlijk belangrijk dat de rolstoel bij u past en dat deze uw gewicht kan dragen tijdens het gebruik. De meeste opvouwbare elektrische rolstoelen zitten tussen een maximaal gebruikersgewicht van 115 kg tot 136 kg. Wil u liever een rolstoel die een hoger draaggewicht heeft dan is de Prorider opvouwbare elektrische rolstoel misschien een uitkomst voor u . Deze is in 4 varianten verkrijgbaar . De SF versie heeft een deelbaar frame zodat het tilgwicht slechts 17 en 15 kg is. De maximale belasting is maar liefst 160 kg. Eventueel kunnen de armleuningen nog verbreed worden met verbreders van 3 of 5 cm. Wilt u graag een versie met een nog hoger maximaal gebruikersgewicht dan kunt u kijken naar de Prorider HD opvouwbare elektrische rolstoel, deze heet een extra brede en diepe zitting en een maximaal gebruikersgewicht van maar liefst 250 kg.

Een Opvouwbare Elektrische Rolstoel Mag Mee In Het Vliegtuig

De meeste opvouwbare elektrische rolstoelen in ons assortiment mogen meegenomen worden in het vliegtuig. Het draait hierom de waarde van de accu. deze mag niet hoger zijn dan 300Wh om mee te mogen met het vliegverkeer. Ook zit er nog verschil in het type accu wat u mee mag nemen en of u een reserve accu of maar 1 accu mag meenemen. Bij onze elektrische rolstoelen zijn de accu’s hiervoor geschikt en zitten er de benodigde papieren bij om aan te tonen dat deze meegenomen mag worden.

Showroom In Neede Met Opvouwbare Elektrische Rolstoelen

Wilt u graag eens een opvouwbare elektrische rolstoel proberen ? Dan kan dit in onze showroom in Neede. Al onze modellen op de website staan ook op voorraad in onze showroom en kunt u naast elkaar uitproberen en hier op proefrijden. Zo kunt u de zit en besturing goed naast elkaar vergelijken en kunt u de verschillende tilgewichten en formaten in uw auto passen. Onze adviseurs zullen u begeleiden en de verschillen per rolstoel aan u uitleggen.

Totale ZorgwinkelRusschemorsweg 387161 RT Neede0545-296368info@totalezorgwinkel.nl
Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken